Eget kontrakt efter avslutad insats?

Vi på Akria arbetar med trygghet, stabilitet och förutsägbarhet under tiden man är inskriven hos oss. Detta innebär bland annat att täcka de basala behoven här och nu. Men sen då?
Om vi inte kan täcka det mest basala som tak över huvudet, en egen bostad, en plats att vara trygg på efter att man gjort arbetet hos oss så är risken överhängande att man går tillbaka till gamla levnadsmönster vare sig man vill eller inte.

Utifrån det synsättet arbetar Akria aktivt med att kunna stötta våra klienter med att komma in på bostadsmarknaden i antingen hemkommunen, placeringskommunen eller vid behov på annan säker ort. Detta sker såklart i samråd med uppdragsgivaren samt utifrån uppdrag/vårdplan.

Akria är mycket stolta vårt arbetssätt här och över de samarbeten med hyresvärdar vi fått genom åren och kan presentera väldigt positiva siffror:

-80% av våra klienter i skyddat boende har fått eget boende/ kontrakt efter avslutad placering.

-30% av våra klienter i stödboende har fått eget boende/ kontrakt efter avslutad placering.”

MVH//
Team Akria .

Eget kontrakt efter avslutad insats?2024-03-27T10:57:52+00:00

Hur söker man stödboende?

Stödboende är en insats som oftast beviljas via socialförvaltningen i den kommun där du är folkbokför enligt socialtjänstlagen 4 Kap. 1 §.
Är du redan aktuell inom socialtjänsten tar du kontakt med din handläggare och ansöker om insatsen stödboende. Det kommer då öppnas en utredning där din socialsekreterare utreder dina behov och därefter beviljar eller avslår ansökan om insats. Utredningstiden varierar beroende på dina individuella omständigheter. Akutplacering kan ske omgående om behovet finns men utredningen kan även ta flera månader. Det är viktigt att veta att socialsekreteraren kan bevilja likvärdiga insatser som den du söker både externt och internt inom kommunen.
Om du inte har någon kontakt med socialtjänst sedan tidigare går du via socialtjänstens mottagningsenhet och gör din ansökan där. Oftast får du först ringa mottagningen och boka in en tid. Mottagningen nås lättast via respektive kommuns växel. Efter kontakt med mottagningen bestäms om en utredning ska öppnas eller inte. Du kommer då även att tilldelas en handläggare som handlägger dit ärende framåt.

Önskar ni veta mer om oss eller göra en platsförfrågan:
markus@akria.se
072-221 51 10
Hur söker man stödboende?2024-03-27T10:09:11+00:00

Nu stärks rättigheterna och skyddet för de som vistas i skyddat boende

Vi är väldigt glada att kunna informera om att den 15 februari sa riksdagen ja till nya regleringar för att förbättra skyddet och stödet till personer som behöver skyddat boende och stärka barnrättsperspektivet för barnen som följer med en vårdnadshavare till ett skyddat boende.

Lagändringarna innebär bl.a. att skyddat boende ska regleras i socialtjänstlagen med egen tillståndsplikt. Barn som följer med en vårdnadshavare till ett skyddat boende ska beviljas insatsen individuellt, och socialnämnden ska ansvara för att tillgodose barnets behov av stöd.

Lagändringarna börjar gälla den 1 april 2024.

Nu stärks rättigheterna och skyddet för de som vistas i skyddat boende2024-02-28T11:43:27+00:00
Till toppen